Categories
05:45 Hikayeleri

kung-fu felsefesi üzerine

kader kurbanı

amerikanlar tüketim insanı. düşünmekten de acizler. halbuki doğu kültürlerine bakın bir de. o adamlar çok farklı. mesela amerikada bokstur, bir de orijinal adını bilmediğim amerikan güreşi, böyle sporları seviyorlar hayvanlar. ama kung-fu var doğuda, judo var. üstelik dövüş bile değil bunlar, savunma sanatı. üstelik kendi felsefesine de sahip bu spor dalları. allahına kadar kapitalist amerika ve japonya arasında böyle bir fark var işte. japonlar zeki, kültürlü. amerikanlar cahil, öküz. ama anlıyorum ben amerikanları.

yukarıdaki fotoğrafın olayla çok ilgisi var. serseriolcay.com’a girip de bu arkadaşın eşsiz uzak doğu kültürüyle etkileşimini hissedememek terminator olmayı gerektiriyor.

One reply on “kung-fu felsefesi üzerine”

Merhaba,

Ufak bir düzeltme, Uzakdoğuda şu an savunma sanatı olarak geçen şeyler her zaman “savaş sanatı” olarak geçmiştir. Sorun bunun ihracın’ da (yani batı ya yayılmasında) insanların “ürkmemesi” için savunma sanatı olarak geçmiştir.

En basiti Kung-Fu nun 1000 kusür tane alt dalı var (Wing Tsun, Jeet Kune doo vb…..) Bunun içinde akupunktur bile var ki Dojo ve klanlar döneminden kalma savaşlarda doktor niyetine kullanılmış. Kısaca aslen savaş sanatıdır uzakdoğu kültüründeki savunma sanatı olarak adedilenler. :) Neyse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: