Categories
Unuttuk Sevişemedik

allah diyen yaratık

haydut-copy

fotoğraf adanadan diye lafa başlardım ama ve insan programının o an kısmını sunmuyorum. adanadan çok sevdiğim bir arkadaş gönderdi. gördüğünüz gibi de demiş. subhaneke okuyan kurbağadan sonra gördüğüm en ilginç şey.

4 replies on “allah diyen yaratık”

Allah’ı tanımak ve büyüklüğünü anlamak için illa hayvanların sesler çıkarması gerekmez. Bu konuda seninle hem fikirim.
Ancak!
Kimileri islam ile dalga geçmek için, her hayvan da Allah diyor mu gibi ve daha nice şekilde bu konuyu tie alıyor. Buradaki resim ve yazı da onlardan biri. Belki bilinçli bir şekilde eklemedin, ama bu sunum yanlış.
İkinci bir hususta insanlar değer verdikleri kişileri, olayları, ülkeleri yazarken daha dikkatli olur, mesala TÜRKİYE CUMHURİYETİ derken, ya da Türkiye Cumhuriyeti gibi, ama sanırım acele ile yazdığın için Allah derken, küçük harf kullanmışsın. Eğer ben birgün küçük harf ile Allah yazarsam bilerek ve ya bilmeyerek, benim o elim orada TAŞ kesilsin, kopsun parçalansın..
işte bu kadar önemli birşey..
sevgilerimle,

kafanda allah pozisyonuna atadığın varlık baş harfini küçük yazdın diye büyüklüğünden birşey kaybedecekse zaten büyük değildir.

siktir git bi daha da gelme. gelirsen de yorum yazma. imla kılavuzu suretindeki dinini kendi içinde yaşa.

Var olmadigi cok net olan bu allah, eger kitaplardaki gibi var olsaydi ve de her bas harfini kucuk yazanin elini koparip terorize etseydi, bayaa ezik ve gaddar bi allah olurdu.

bu yuzden, yorumunu ciddi olarak yazdiysan ve bu sacmaliga inaniyorsan, hayvanlarin allah demesine de inanabilirsin, inanmalisin.

bi de cok daha etkileyici hikayeleri olan scientology’yi falan cikardilar, ordaki allah senin tarife daha uygun, hard core…bi bak istersen, ilgini cekebilir.

Var yada yok inanan inanır inanmayan inanmaz kime ne?

Ha şu lafa da katılmadan edemeyeceğim.

“din insanlık onuruna bir hakarettir. din olsa da olmasa da iyi insanlar iyi şeyler, kötü insanlar kötü şeyler yapacaktır; ama iyi insanların kötü şeyler yapması için din gerekir.”

Steven Weinberg

Şimdi buna istinaden şöyle bir durum da var, Dinler tarihi boyunca din hep kusursuz addedilmiştir ama insan ise kusurlu addedilmiştir. Madem din kadar kusursuz bir şeyin yorumunu insan gibi kusurlu bir varlığa emanet etsin ki tanrı?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: