Categories
A Night to Forget

hakemin beyaz noktayı göstermesi

33e75ff09dd601bl

gol atmak adına alınacak en güzel haberlerden biri. futbolda golün beleşi penaltıdan atılır (kemal sunal filmlerinden birisi, sahne 104). penaltı yaptırmaksa şöyle bir olay. ceza alanına dalıyorsunuz, rakibin üstüne gidiyorsunuz, sonra topu rakibin sağından ya da solunda hızlıca atıp koşmaya başlıyor, koşarken de kendinizi rakibe takıp yere atlıyorsunuz. hakem penaltıyı veriyor, artık iş sadece siz ve kaleciye kalmış.

benim çektiğim penaltılarda kaleciler hep kaleye gol yemek için geçiyor nedense. iş sadece bana kalıyor bu yüzden. bazen ters köşe, bazen düz köşe farklı farklı pozisyonlarda atıyorum golümü. çok da golcü biri değilim ama rahat atıyorum penaltıları.

penaltı işi aslında sadece konsantrsyon işi. hangi köşeye vurmanız gerektiğinin kararını topun daha başına gelmeden vermelisiniz. sonra o kararınıza sadık kalarak topu olabildiğince sert ve düzgün bir şekilde o köşeye vurmalısınız.

atılacak daha çok penaltı var. futbol yaşamımın ise başlarındayım zaten. çok mutluyum gelecek için. biraz frikik de çalışmam lazım aslında.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: