Categories
Unuttuk Sevişemedik

eğitim, üstelik parasız

merhaba, sevgili tüketiciler. hepinizin ifade etme özgülüğünüzün saklı olduğunun farkındayım. güneşin altında saatlerce slogan atıp terleyen teknik üniversite öğrencilerini özellikle takdir ettiğimi belirtmek isterim. gerçekten çok muntazam terliyorsunuz. tişörtlerinizin tere bulanan kısımlarını keserseniz harika v yakalarınız olur. ve pembe arka planlı karı bloglarına hayatınızda bir kere girdiyseniz dahi şunu bilirsiniz: 2012 yılında v yaka garanti ekmek demektir. ağdalı laflarla süslenmemiş bazır bazır osurduğum hatta bazen osuruklarımdan halkalar yapıp büyük yunikorn heykelimin boynuzuna geçirmeye çalıştığım odamdan uzaktan ve bir o kadar da parasız bir eğitim. pragmatizm, dostlarım. okul amfilerinde çizdiğiniz eksponansiyel fayda eğrileri kendinizi meydanlardan su yataklarına atıp indie-alterno karılarla kedi gibi oynaşmanızı gerektiriyor. ama hayır. hayır, tüketiciler. biriniz dahi bu öğüdümü deneyimlemeyecek. idealist olanlarınız bunun ne büyük bir şaçmalık olduğu üzerine mehtiyeler düzüp kendini iyi hissetmeye çalışacak. neden biliyor musunuz. çünkü sizlere satır arasında servis ettiğim eğitim parasızdı.

eğer bunları süzer plaza‘nın genç profesyonellerimizin kariyerlerine kariyer katmaları için tahsis ettiği, havasının solunmasının dahi beşyüzliradan başladığı, oditoryumda dillendirseydim hepiniz bir sonraki hafta sonunu tavşanlar gibi sikişerek geçirirdiniz. gördünüz mü. sadece sol taşağımla bile parasız eğitim isteyenleri duvardan duvara vuruyorum.

parasız eğitim. parasız eğitim fanatikleri devlet denilen kerhanenin bahçesinde penceredeki orospuya on yıllarca seranat yapabilirler. sadece cebinde paraları olduğunda içeri girip işleri bittiğinde bahçedeki yerlerine geri dönerler. istedikleri boku ayrımsayamayacak, kendi ilkelerinden bihaber kalacak kadar güneş altında çok kalıyorlar sanıyorum. sloganlar falan. devletle pazarlık edilmez. devlet günün birinde sizlere parasız eğitim hizmeti verebilir. içinde devlet örgütünün olduğu bir şey gününde birinde gerçekten parasız olabilir, ama bedelsiz olmayacaktır. her mavi hapın yanetkisi vardır. sizden on sene kamu hizmeti yapmanızı ister. kendinizi bu durumu eleştirecek bir slogan ararken bulursunuz.

2 replies on “eğitim, üstelik parasız”

özet geçersek insan her durumda kendini eleştirecek bir slogan bulurken, ekmek arayanlara tavsiyemiz v yaka. ama asıl problem benim niye özet çıkarma gayretine giriştiğim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: