Categories
Cihangir Yokuşu

vespa yavşaklığına kim dur diyecek?

önceden belirtmem lazım. severim vespa motorları. bugün hangi üniversite hazırlık öğrencisine sorsanız okul bitmeden bir vespa almanın derdindedir. kendimden biliyorum. zaman içinde ehliyete almaya bile gerek duymamış olmam gerçekten acı.

ancak bazı gözlemlerim bu furyanın giderek daha sarı bir renk aldığını gösteriyor. sarı renkten kastım ise başlıkta da belirttiğim gibi yavşaklık. sarıdan daha yavşak bir renk de olamaz. konuşurken de bu tarz benzeşimleri kullanmam bugüne kadar insanların, bilhassa da kızların bana hep uzaylıymışım gibi bakmalarına sebep oldu. bazıları gerizekalı olduğu için bu garipliğime ilgi duydu, sonra verdi falan ama bunları hep anlattım zaten.

gözlemlerime geleyim. mayıs ayında atkıyla dolaşan her erkek vespa hayali kuruyor. tabi havaların gidişatı benim kadar garip değilse. tabi burada atkılıları alt küme olarak görmekte fayda var, bütün vespaseverler atkılı değil. diğer bir gözlemim vespaseverlerin çoğu mimar sinan üniversitesi öğrencisi. maalesef. bunu da vespa art denen yarışmadaki katılımda biliyorum (hayır tabii ki gitmedim, facebookta fotoğraflarını gördüm, yazdığım/bana yazan çok mimar sinanlı kız vardı o ara). bu okulun öğrencilerinin çoğunun hayatının yol ve trafik içinde olan kısmı zeytinburnu-bağcılar tramvay hattında geçer ancak aynı zamanda mucizevi bir işin altına imza atarak vespaya da binebilirler.

gece hayatını beyoğlunda geçiren beyefendilerin barlara vespa ile girmeye çalışması kimse kusura bakmasın ama bence alınmış alkole rağmen tam bir epic fail. yahu alkol alıp motor kullanıyorsun, hem de vespa. alkol alamayanların durumu daha feci, park edecek yer bulamıyorlar. alkollü olan adam sokağa motoru bırakıp gitme rahatlığını buluyor en azından.

bir de eğer uzun boylu ve çarpık bacaklıysanız lütfen kullanmayın bu motoru. kafanızdaki kaskla birlikte gerçekten de bünyamin gezer düzlüğüne erişiyorsunuz, özellikle de yağmurlu havalarda. gerçekten hoşsunuz fakat ne bileyim sizi izlerken gözlerimi kırptığımda dahi zihnimde, yani o kırmızı-mavi ışınların arasında iğfal edilmiş eşek imgesi beliriyor, alamıyorum kendimi. bu arada uzun boylu ve düzgün bir fiziğe sahipsiniz yorum yapın, msn’mi falan bulun birinden.

bu yazıyı uzun bulanlara da özet geçeyim. vespa iyi de iş boka sarıyor. mehmet şimşekle de konuştum, vergi geliyor zaten.

4 replies on “vespa yavşaklığına kim dur diyecek?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: