Categories
05:45 Hikayeleri

4 gün sonra

dfibs1mdpjybj8133q6k5salo1_500

4 gün sonra sigara içme yasağı başlıyor kapalı alanlarda. göreceğiz bakalım ne kadar uyulacak ne kadar uyulmayacak. sürpriz bir şekilde uygulamada başarılı olabileceğine de ihtimal veriyorum. zira türkiyede insanlığa yararı dokunan yasaların hepsinin ortak özelliği sizlerin de bildiği gibi uygulumada geçerli olamamaları.

böyle bir yasağı insanları zorlayacağı, onları rahatsız edeceği, kısa bir zevkten mahrum bırakacağı için destekleyenlerdenim doğal olarak. ilk kez iyiliğini düşündüm okurlarımın, sayemde nefed darlığı çekmeyecekler, kalp damarları tıkanmayacak, akciğer kanseri olmayacaklar. ancaak şahsi kararım şudur ki; yukarıdaki hatun benim bulundugum kapalı alanda istediği şekilde içebilir sigarasını hatta daha da ileri gidip sigarasını istediği yerimde söndürerek en temel sosyal haklarımı çiğneyebilir. hadi ben çekerim razıyım, you’re the best, you’re the top, hadi emrine amadeyim.

sigara yasağına mekan sahipleri ne diyor peki? müşteri kaybedeceklerini bildikleri için tutuşmuş durumdalar. tutuşmuş dediğime bakmayın hepsini çok severim. hatta çok sevdiğim beşiktaşlı bir kafe işleticisi ağabeyim bizzat bana yaptığı açıklamada hislerini şu kelimelerle ifade etti:

kardeşim bu adamlar orospu çocuğu. biz de oy verdik, biz de orospu çocuğuyuz.

Haa unutmadan şu linki takip ederekten sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya ulaşabilirsiniz. 32 sayfalık da uygulama rehberi var, götünü üşütenler onu da okusun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: