Categories
Cihangir Yokuşu

kolektif çok rerörörerö

öğrenci kolektiflerini idealar evreninden birşeylerle eşleştirmeye, bir şekilde anlamlandırmaya çalışıyorum beceremiyorum. sadece arkadaşlık sitesi formatında düşününce bir anlam verebiliyorum bu oluşuma. liselerde halihazırda örgütlü bu arkadaşlar ama asıl teşkilat üniversitelerde. katılım sorunları yok zaten. her daim faal şekilde afiş asabilecek döviz dağıtabilecek eleman buluyorlar. bunun başlıca nedeni ergenlikten kadınlığa daha yeni yeni adım atmaya başlayan üniversiteye yeni girmiş kızlardaki sebebi bilinmez şekilde solcu olma eğilimi. bunun farkında olan oduncu gömlekli arkadaşlarda itinayla değerlendiriyor durumu. totalde girenler 1-1,5 sene kadar oturma eylemi yapıyor. sonra voltalarını fotoğraf-sinema kulüplerine falan alıyorlar, yenileri geliyor.

hahaha. öyle harika insan profilleri varki bazen neden diyorum varvaracığım, neden? levis gömlek, levis pantolon, converse ayakkabı, gerçek düşman amerika rozeti, kızıldereyi unutmayacağız flaması. ironi mi yapıyorsunuz yoksa harbiden mal mısınız? retorik falan değil bu ciddi bir soru.

1-2 sene önce komediyi yerinde görmek amacıyla bu arkadaşların bir toplantısına iştirak ettim. muhabbetler aydın doğan çıkışlı. yok chp, yok akp ve tabi deniz gezmiş ve arkadaşları. teori yoksunu moloz bir tartışma ortamı. erkeklere kızamıyorum çünkü bu elemanlar oraya hatun kaldırmaya gelmişler böyle konuşmaları doğal. peki grubun bünyesinde pek kolektif bayanların olayı ne birader?

ay yanlarım ağrıdı. zira bu kadar ciddi yazı yazıyor muyduk lan biz buraya. şimdi google orospusu interaktif solcular sağdan soldan gelip yorum yapabilir, yorumumuz onaylanmaz diye düşünmeyin. küfür de edebilirsiniz, onları da onaylıyoruz.

11 replies on “kolektif çok rerörörerö”

küfür etmeye gerek yok. sadece bir örgütün çizgisini veya icraatlerini kişiler üzerinden yargılayacak kadar toysun. bir örgütü eleştirebilmek için örgüt çizgisini bilmen gerekir. örgüt çizgisine de eylemlerinden, tüzüklerinden, programlarından ve önder belirlediği insanların yazdıklarından ulaşabilirsin. bunun için de üniversiten olan yerdeki kızlardan veya kolektiflerin toplantılarından değil alttaki kitaplardan yararlan. sonra rerererörörö diyebilirsin. teorik yönden eksiklikleri de o kişilerin eksikliğidir. bir örgütün eksikliği değildir.

mahir çayan-tüm yazılar
bu tarih bizim
devrimci yol dergisi’nden seçmeler
halkın devrimci yolu bildirgesi
halkın devrimci yolu (3 aylık dergi)

çünkü kolektifler bu teorinin gençlik pratiğini uygulamaya çalışan örgüttür. eğer başka örgütler hakkında da eleştiri yapmak isterim dersen onların teorik kaynaklarını da verebilirim.

dipnot: aynı zamanda devrimcigenclik.org’dan da yararlanabilirsin. bunları okuyup sindirip kolektiflerin teorik temellerini irdeledikten sonra tekrar bir yazı yazmanı bekliyorum.

aa fraksiyon gelmiş. ama bu teletabik hormonlarını engelsin satıraralarından yaptığı alıntılar marifetiyle dizginleyen türünden sanırım. takıldığım tek husus “süreç” dememen. bu özelliğinle diğer yoldaşlarından ayrılıyorsun, sevgili küçük jdanov.

kitaplar tam bir seçki. biri hariç hiçbiri yok bende. onunda adı bütün yazılar, aynısı olamayabilir. hahaha birinci baskı olduğu için de olabilir.

örgüt olaylarına gelince eski savaş senyörlerinden olduğum için örgütlerin alayını kalem suretiyle itin götüne sokmak gibi bir alışkanlığım var. gününe hasta la victoria siempre sevgili günlük şeklinde başlayan güney fantazyalı devrimci kardeşlerimize lafım yok. onlar kır gerillalığı yapabilir.

en faşist kolluk kuvvetleri adına sivil itaatsiz, 2009, bolivar

bu kitaplara sahip olup okuyup da kişiler üzerinden yorum yapman saçma. örgütleri itin götüne sokabilmek için icraat, teorik ve önderler üzerinden eleştiri yapman gerekli. üyeler üzerinden değil. çünkü “bebe” tabir ettiğimiz “che” tişörtlü yavrucuklara laf yardırayım derken işi kişiselden örgütsel boyuta bağlıyorsun.

kolektif üzerine teorik eleştiri içeren bir yazını hala bekliyorum. o eleştirilerin eminim itü kolektif kızları zıpçıktı beyazıt kolektif oğlanları labunya demekten daha anlamlı ve dolu olacaktır.

Cumhur Savaş

beni yormaya mı geldin, cumhur savaş. 62ytl’nin olayı yazıların gelişine yazılmasıdır. her yazının ironi ihtiva etmesi gibi bir durum vardır. senin hakan abilerin, hakkı babaların gibi analiz yapma kaygımız olsa bu blogun adı esenyurtludevrimciler.org falan olurdu.

ama madem sen 62’yi ciddiye alıyorsun. kavramların anlamlarından uzaklaşmadan düşünülürse örgüt bireylerin oluşturduğu bir teşekküldür. benim bir akım ya da manifestoyu eleştirmem gibi saçma bir girişim olamaz. pek tabi örgüt bünyesinde fink atan zirzop tayfayı sikerteceğiz yazılarımızda.

onu da geçtim cumhur savaş, abazan yürüyüşlerini gündem maddesi yapan.. akp’nin icra ettiği politikayı en oportünist malların yapmayacağı şekilde bildiri malzemesi haline getirirken tersane işçilerinin içinde bulunduğu rezaleti ancak seri ölümlerden sonra dillendiren bir örgütün biz on numara devrimciyiz, alayına gideriz şeklinde ayarında olması nasıl bir olaydır bilemiyorum.

noktaya gelirken; biz ülkücüyüz, kafatasçıyız. hobilerimiz; çay içmek, siyah ayakkabının içine beyaz çorap giymek, solcu bıyığı bırakanları dövmek. şimdi inandın mı bu dediklerimize. sarkastik işler bunlar, cumhur savaş.

sivil itaatsiz became a fan of cumhur savaş.
cCc 62ytl cCc

galiba tek işi demagogluk yapmak olan bir vakayla karşı karşıyayım. ne teletabik hormonlarım ne hakan abim hakkı babam ne esenyurtluluğum ne de jdanovluğum kaldı. en azından alıntı yaptığım insanın mao olmasını düşünüp kolektiflerin maoculuğa taban tabana zıt olduğunu düşünmeliydin. neyse aslanım sana saçma tamlamalar kurma ve demagoglukta başarılar. ayrıca ironi yapamayan ve bodos eleştiri yapan nesle de pek aşina değiliz.

saygılar senyör itaatsiz.

evet, demagog/klark kent. saçma tamlamalar konusunda da dünya rekoru deniyoruz. yalnız esenyurtlu olan biziz. mao ile kolektif arasındaki olayı harbiden bilmiyorum ama öğrenip tezini yazacağım.

eyvallah.com

Gelirsem oraya hepinizi oyarım, ayar etmeyin beni pis solcular. Temizleyeceğiz sizi bu ülkeden, akıllı olun akıllı, ifadenizi almayayım.

CCC ÜLKÜ BEKLEMEZ CCC

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: