Categories
A Day to Remember

doğum günleri

bunları kutlamak çok yaygın bir hal aldı. herkes kutluyor. hediyeler alınıyor. parti planları yapılıyor. “belki parti sonrası kız düşürürüm”cüler o güne özel temiz iç çamaşırları giyiyorlar. bayanlar zaten olası bir kaza ihtimaline karşın herzaman temiz iç çamaşırı giyerler. black metalci kızlar ve 68’in çicek kızları hariç tabi ki.

işin beni düşündüren kısmı aslında bu konuda türk kızıl komünistlerinin duruşu. bu herifler de camel paketleriyle, yeşil parkalarıyla iştirak ediyorlar bu doğum günü organizasyonlarına. hatta bazen doğum günü çocuğu bile oluyorlar. okulu bitince bask yöresinde gerilla eğitimi alacak kolektiflere birşey demiyorum*. onlar sınıfın tek kurtuluşu, böyle işlere girmezler. marks, engels diye yanıp tutuşan birçok djonov kardeşim, bir yıl daha yaşlanmasını kutluyor amına koyayım. olur mu öyle şey. nerde kaldı marksist diyalektik nerde kaldı metafiziği inkar eden devrimci ruhu. sistemin işlediği her bir fazla dakika için oturup ayrı ayrı ağlamaları gerekirken her geçen yılın aynı gününü kutluyor bu menşevik puştlar.

liman-iş sendikasına bağlı sapır sapır ölmekte olan internet sörfçüsü güverte kaynakçılarına sesleniyorum; gençler doğum günü falan kutluyor, siz ekmek yiyemezken onlar pasta yiyor. hatta şampanya bile içiyorlar. öyle kitle lideri, arazi vitesi falan beklemeyin. bi de mola noktalarına bırakılmış sendika fasiküllerinden uzak durun. illa meşkale istiyorsanız gorki’nin anasını deneyin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: