Categories
A Night to Forget

çoktandır elektrikler kesilmiyordu

çok mutluyum. sonunda kendisi ile gurur duyduğum ve hayatımı borçlu hissettiğim alt yirmilik dişim boy gösterdi. aynı küçük çocukların “göster amcana” komutuna verdikleri tepki gibi. bu yüzden sanıyorum çok duygusal bir insanım ve napolyon benim ruh ikizim. son zamanlarda kendimle ilgili bu tür fikirlerim oldukça yoğunlaştı. tam anlamıyla evlenilecek adama evrilmiş durumdaydım (sevgilisiyle birlikte mediafire’ı sömürmekten, coenlerin filmlerini izlemekten, torrent kullanımı ve makarna sosu konularında bilgi alışverişi yapmaktan zevk alan bir adam olduğuma göre, evet bence öyleyim). olgunlaşma demiyorum ama buna, sadece realizme attığım adımlar geçmişteki benliğimi çiğniyor. aslında olgunlaşma kavramının doğru anlamında da kullanıldığını düşünüyorum. içindeki çocuğu öldüren biri mi olgundur yoksa onu hiç bırakmadan yaşamının belli kesitlerin yürütebilen biri mi? düşünün kararınızı verin.

bazı arkadaşlarım var. üç dört ayda bir görüşüyorum bu arkadaşlarımla. her seferinde bana “çok realist olmuşsun” diyorlar. “şartlar” diyorum ben de. insanlar genel olarak benimle beni konuşurken samimi değilmiş gibi geliyor bu yüzden. çünkü her seferinde az önce belirttiğim şeyi söylüyorlar, çünkü dediklerini unutuyorlar, çünkü önem vermiyorlar -ergen tripleri-. ben bu tip insanlara düşünce tembeli diyorum. ölçekte de kendimi yerleştirdiğim konuşma tembeli kısmının tam karşısındalar. böyle garip tekniklerle insanları kategorize etme huyum geçmişten geliyor. önceden de geçen günleri kendime adıma gri ölçek üzerinde değerlendirirdim. bu teknikte de bir taraf siyah, öteki taraf beyaz. etrafım insanlarla çevrili olduğu için hiçbir şey mükemmel olamaz. kötüyse bile mükemmel bir kötü değildir. herkes ve her gün gridir. ama kimi zaman açık bir gridir, kimi zaman koyulaşır ton. lan ben nelerle meşgulmuşum desem de kendime kendime, son zamanlarda açık bir tonda yaşıyorum.

saçmasapan iki paragraftı ama özür dilemiyorum. saatlerce elektriğin olmadığı bir günden ancak bunlar çıkabilirdi -fena yalanlar bunlar zaten-. bu arada evlenilecek adamı da sikeyim. içimde hala şımarık bir aslan yavrusu, arsız bir maymun ve gizemli bir japon balığı var.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: