Categories
A Day to Remember

küresel ısınma yalanı

biz türkler, progrese aşık bir millet olduğumuz için sürekli bir biçimde gelişerek değişme eğilimindeyiz.

mesela ben küçükken, ev oturmalarında bitkiyle aynı odada uyumanın yan etkilerinin bilimsel açıklamalarıyla aileden aileye aktarılması gibi bir genelenek vardı. bitkiler ancak güneş varken fotosentez yapabiliyordu. fotosentez karbondioksitin oksijene çevrilmesi demekti. gece, güneş olmadığı için bitkiler, fotosentez yerine solunum yapıyordu. bu da o küçük sevimli menekşeyle odada uyuyan şahıs arasında bir oksijen rekabeti oluşturuyordu. insanı öldürmese de solunum güçlü yaşatabilecek bir durumdu, bu durum. konunun yazılı basın organlarına aksetmesinden sonra bitkiler baş uçlarından cam önlerine transfer edildi. hatta cam güzeli dediğiniz şey o dönemin bitkisidir. biz milletçe bu asparagasa inandık. hala da inananlar vardır muhtemelen. birisi de çıkıp “be amınakoyduğum çocukları her gece odada iki kişi yatıyorsunuz bi’ yarrak olmuyor da sik kadar çiçek mi keyfinizi bozuyor” diyemedi. buna son sayfa efekti denir, sevgili okurlar. herhangi bir gazetenin en dip sayfasında görebileceğiz bikini modellerinin hemen altında verilen her habere inanılır.

küresel ısınma da kocaman bir yalan. nereden mi biliyorum. çünkü ben akıllıyım. aslında gayet averaj bir birey olmam gerekirken; doğanın yüzyıllar önce yapması gereken seleksiyon, sizler gibi beyni mercimek kıvamındaki et yığınlarını elemine etmesi bir süreç gerektirdiğinden iskambil kağıdı kalınlığındaki akıllı dilimine düşüyorum. ahaha. neyse.

daha yeşil bir çevreyle kafayı sıyırmış arkadaşlarımızın doktrinleri şöyledir: karbondioksit, sera etkisi yaratan bir gazdır. sera etkisi çok ama çok kötü bir şeydir ve buzulların erimesine neden olur. iklim değişikliğinin asıl nedeni buzulların erimesidir. ayrıca hepimiz boğularak can veririz. bunu önlemenin tek yolu ilkel tarım yapmak ve diş fırçası yerine misfak kullanarak karbon ayak izimizi ufaltmaktan geçer.

merhaba, yine ben. buzullar eriyebilir. buzullar yine olacaktır. süreç genelde sinüzoidal işler. hepimizin kötü dönemleri vardır. üstelik gereksiz yere yuvarlaksanız çok deşhetengiz buhran anları yaşayabilirsiniz. dünyadan bahsediyorum. ahaha. kaldı ki, 2008’deki noaa verilerine bakılırsa kutuplardaki buzullar hiç olmadığı kadar erekte ve kutup ayıları benden daha fazla şevişiyor olacaklar ki, son yirmi yılın en yüksek populasyonuna ulaşmışlar. yani sorun yok. gençler, hummer‘larınızı garajdan çıkarabilirsiniz.

böyle haberler çıktığında bana bir iyilik yapın. ve inanmadan önce haberi sesli okuyun ve frekansların iç kulağınıza ulaşmasını bekleyin. belki mucizevi bir an yaşanır ve kafanız gelen input’ları yorumlayıp, mantıklı çıkarımlar yapabilirsiniz. mesela aynı dönem mars’ta da buzul örtüsünün inceden inceye kaybolmaya başladığını okuyup, şunu diyebilseniz süper olur bence: “ağ. mars’ta ağır sanayi ve kablolu televizyon varmış.” bunun için bile size minnettar kalabilirim.

bu arada keşke obama yerine al gore seçilseydi lan. çevre tatavasıyla ile ilgili vaad ettiklerinin yarısını yapsaydı amerika yüzde yüz elli küçülürdü herhalde. çok gore bir sahne olurdu gerçekten de. yanlış anlaşılmasın sınai kalkınma en nefret ettiğim kalkınma tiplerinden bir tanesidir, ama sırf daha yeşil bir dünya için ekonomik büyümeyi durdurup, dünya halkının bekası için zorunlu küçülmeye çevirmek benim için bile ütopik, sevgili tüketiciler. siz yine de yeşiller partisi‘ne oy verin. o tip derneklere giderli karılar takılıyor.

5 replies on “küresel ısınma yalanı”

Ya bu yazı bana o kadar iyi geldi ki anlatamam. Medyadaki sik kafalı profesör görünümlü götlekler ve onları takip eden beyinsiz cahil halk yüzüne o kadar bunaldım ki artık katliam planları yapar oldum. Ama bu yazı, dünya üzerinde benle aynı zeka seviyesine, daha doğrusu normal bir zekaya sahip bir insanın var olduğunu gösterdi. Umarım bizim gibilerin sayısı artar.

her sey sadece para para para, bizlerde onların elindeki karınca suruleriyiz. Maalesef karınca kadar aklımız yok cunku her soylenene inanıyoruz. Kuresel Isınmanın ardında korkunc gercekler var ve kocaman bir yalan. Seytanın esiri olmus ve muhtemelern adına yahudi denilen ırkın elinden cıkıyor butun bunlar.Anlasılır gibi degil bu hırsın sebebi sadece dunyalık da olamaz, seytan mutlaka bunlara baska bir sey vaadetti. Guzel bir laf vardı “10 milyar dolarla, bir milyar doların yapamadıgı neyi yapabilirsin” diye. Haklı degil mi. Yalanların icinde yasıyoruz, her gun kandırılıyoruz hep oyalanıyoruz. Misal once Plsma cıkardılar, sonra LCD cıktı, sonra LED cıkardılar, sonra HD cıktı simdi de 3D televizyonlar cıktı. Surekli oyalıyorlar, cep telefonu, TV, bilgisayar surekli oyalıyorlar. Bir de sosyal medya die ir sey uydurdular, neymiş universie ogrencileri kendi aralarında haberlesssin diye cıkarmıslar. Yalan arastırın neti aynı software i sizde kurup yonetebilirsiniz. Opern source bir yazılım, kimbilir hangi ajandan cıktı. Sonucları felaket dunyada milyarlarca insanı fislediler, millet de yedi. Ossursa yazıyor oraya… Herkes fişli canım kardeşim zaten bunlar cıkmadan da fisliyorlardı simdi işleri daha kolay…Neden diyeceksiniz, neden m,, herkesi kontrol etmek istiyorlar da ondan. İStisna yok herkes cobanın koyunu guttugu gibi gudulecek. Bir avuc insan ne giyeceginden tut ne yiyecegine kadar dikte ediyor ve biz de yapıyoruz. INsanlık hiç olmadıgı kadar cokuste su an ne olacak belli degil. AMA BUNLARIN PLANI VARSA GUZEL ALLAH’ IN DA PLANI VAR. HICBIRI TUTMAYACAK VE HERSEY NASIL OLMASI GEREKIYORSA OYLE OLACAK INSAALLAH, AMIN

bu yazı nasıl bir kafayla yazılmış anlayamıyorum. iklim değişimleri sinüzoidal tamam da be kardeşim bilmem kaç bin yıl önceki gibi bir ısınma yaşanıyor ama o zamandan bu zamana değişen hiç mi bir şey yok? o zamanki çevre şartları ile şimdiki çevre şartları bir mi? o zaman insanoğlunun çevre üzerine etkileri yok denecek kadar azken şu an vahşice katlediyor. vahşice sömürüyor dünyayı. o zamanki nüfusla şimdiki nüfus arasında kaç bin kat fark var. ben ilkokuldayken dünya nüfusu 5 milyardı. şu an 6 milyarı geçti. 30 küsür yılda 1 milyar kişi eklendi nüfusa. bir önceki küresel ısınma döneminde dünya nüfusu belki en fazla bir kaç yüz milyon idi.

buna teknolojik gelişmeler, makinalaşma vs eklenirse ne olur? sinüzoidalmiş. peh. bu ısınma nasıl duracak? tek bir yolu var. yarından sonra filmindeki gibi gulf stream’in kopup gelen buzullar nedeniyle durması. bu kuzey yarıkürenin yeniden buzul çağına girmesine sebep. sinüzoid mi? al sana sinüzoid. sağ çıkabilirsen bağırırsın ortaya çıkıp. haklı çıktım. işte küresel ısınma sona erdi dersin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: